×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

ARHIVA DOGAĐAJA

VIRTUELNI UTORAK #14

U poslednjih 10 godina VR tehnologija je počela da preuzima značajnu ulogu u raznim oblastima, zamenjujući tradicionalne načine prezentacije, učenja, upravljanja podacima, marketinga. Veliku ulogu VR je našao u industriji video igara, medicini, edukaciji, elektronici, arhitekturi, prodaji nekretnina i mašinstvu.

Pored VR uređaja postoje i MR uređaji (Mixed Reality), AR (Augmented Reality) i XP (Xtended Reality). Uporedo sa konstantnim razvojem VR uređaja, razvijaju se i softveri, odnosno endžini koji daju sve veći prostor VR uređajima u vidu softverske podrške.

O svemu ovome imaćete priliku da porazgovarate sa:

Mihajlom Đokićem iz ITC Studia koji se bavi razvojem VR video igara i
Vladanom Trkuljom, preduzetnikom koji radi na razvoju VR aplikacija u oblasti edukacije i prezentacije kulturnog nasleđa.

Prijavite se OVDE.

Ovaj događaj je podržan od strane Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte kroz projekat "Virtuelni arhitekta".

KREATIVNI UTORAK #13: GAMESPARKS

Na temu značaja backend-a u video igrama, kao domaćin trinaestog digitalnog izdanja Kreativnog utorka govoriće nam Predrag Cvetković, Game Developer u gejming studiju SOZAP. Sozap stoji iza naslova video igre Armed Heist koja ima više od 7 miliona igrača. 

Uz jutarnju kafu, Predrag će prezentovati jednostavan način komunikacije između video igre i backend-a, kao i određene specifičnosti prilikom pisanja cloud koda koji se izvršava na serverskoj strani i rezultat izvršenja prosleđuje video igri.

Online meetup je besplatan i održaće se preko ZOOM platforme. Prijavite se OVDE.

Ovaj meetup je deo projekta Startap centra "Gejming centar" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

KREATIVNI UTORAK #12: KAKO RAZVIJATI GEJMING STARTAP

Domaćin dvanaestog digitalnog izdanja Kreativnog utorka biće Uroš Mijalković, osnivač gejming studija Miracle Dojo. Miracle Dojo stoji iza mobilne igre KarateDo koja je na tržištu našla pravu nišu i izgradila jaku zajednicu vernih igrača uz vrlo specifičan organski marketing.

Uroš će sa vama podeliti priču o dosadašnjem putu njihovog studija i odgovoriti na sva vaša pitanja uz savete kako da uspešno razvijate jedan gejming startap.

Online meetup je besplatan i održaće se preko ZOOM platforme.

Ovaj meetup je deo projekta Startap centra "Gejming centar" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

Meetup je organizovan u saradnji sa Serbian Games Association.

KREATIVNI UTORAK #11: MARKETING U GEJMINGU

Domaćin jedanaestog digitalnog izdanja Kreativnog utorka biće Marko Dimitrijević, šef marketinga u srpsko-švedskoj kompaniji Sozap. Sozap stoji iza naslova video igre Armed Heist koja ima više od 7 miliona igrača. 

Uz jutarnju kafu, podeliće sa vama iskustvo kako plasirati i uspešno promovisati vašu video igru na svetskom tržištu.

Online meetup je besplatan i održaće se preko ZOOM platforme.

Ovaj meetup je deo projekta Startap centra "Gejming centar".

Projekat "Gejming centar" finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

KREATIVNI UTORAK #10: GEJMING DANAS

Na kom levelu je gejming danas?

Domaćin desetog, ovoga puta digitalnog izdanja Kreativnog utorka biće Stanislav Stanković, Lead Game Designer u kompaniji EA Games.

Pridužite nam se u utorak u ispijanju jutarnje kafe, uz koju će Stanislav rado popričati sa vama i podeliti svoje impresivno internacionalno iskustvo u razvijanju video igara.

Online meetup održaće se preko ZOOM aplikacije.

Prijavite se putem sledeće forme: PRIJAVA

Ovaj meetup je deo projekta Startap centra "Gejming centar".

Projekat "Gejming centar" finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

BIM TEHNOLOGIJA U ARHITEKTURI. GDE JE ONA POTREBNA? // ONLINE

Uticaj informacionih tehnologija na skoro sve delove svakodnevnice inspiriše nas kao stvaraoce, arhitekte, inženjere, istraživače, projektante da što dublje razumemo sadašnje pravce i metode projektovanja. 

Tim povodom Startap centar Niš u saradnji sa Studentskim parlamentom Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu organizuje online meetup o tehnologiji BIM za sve one koji bi želeli da iz „prve ruke“ saznaju više o informacionom modelovanju zgrada.

Na ovu temu govoriće: Milan Stamenković, docent Moskovskog Arhitektonskog instituta (MARHI) i član Udruženja Moskovskih Arhitekata i Albert Sumin, sertifikovani specijalista sa statusom Expert Elite u programu Autodesk Revit, BIM menadžer u Akademiji BIM (Moskva).

EESTECH CHALLENGE NIŠ 2020

EESTEC organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti veštačke inteligencije. Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti veštačke inteligencije kroz seminare, radionice, video predavanja i glavni deo projekta - hakaton.

Prva runda će u Nišu početi stručnim predavanjima sa fokusom na ovogodišnju temu, a prijavljeni timovi će novostečeno znanje primeniti na 24-časovnom hakatonu. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu u maju ove godine u Krakovu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta.

TRENING ZA PRIPREMU I SPROVOĐENJE PREDLOGA PROJEKATA ZA EU PROGRAME

Modul 3 - Upravljanje projektima i implementacija

Projekat "Podrška učestvovanju u EU programima", koji finansira Evropska unija, a sprovodi Ministarstvo za evropske integracije, organizuje Modul 3 Treninga za pripremu i sprovođenje projekata za EU programe na temu "Upravljanje projektima i implementacija" sa fokusom na sledeće teme: upravljanje projektom, projektni ciklus i početni koraci, upravljanje finansijama, monitoring, revizija i promene u ugovoru, upravljanje rizicima, zaštita intelektualne svojine, komunikacija i diseminacija rezultata, PRAG pravila.

PUT RAZVOJA I IDEJA: "OD MVP-A DO GEJMIFIKACIJE PROIZVODA"

Jedan od osnivača Neopix-a i lead dizajner podeliće izazove sa kojima se suočava 99% timova u sektoru.

U razgovoru o razvoju jedne aplikacije saznaćete kakva su bila njihova iskustva.

Neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor:

Koliko je ispravno donošenje odluka važno za razvoj MVP-a? Kako se gradi poverenje između osnivača i tehničke ekipe? Kako želja za zaradom može uništiti potencijalno dobar proizvod? Kako vreme i detaljna priprema mogu doprineti monetizaciji MVP-a? Koliko je vremena bilo potrebno?

Ovaj događaj organizuje Nish Product Community.

SAJAM POSLOVA I STRUČNIH PRAKSI - JOB FAIR 2020

Dvanaesti Job Fair održaće se 2. i 3. marta 2020. godine u holu Elektronskog fakulteta u Nišu!

Job Fair mladim ljudima omogućava direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja.

U isto vreme Job Fair pomaže i kompanijama tako što im obezbeđuje visoko kvalifikovan kadar, kao i bazu podataka sa poslovnim biografijama studenata koji su posetili sajam ili ostavili CV preko zvaničnog sajta Job Fair-a - www.jobfairnis.rs

"Razgovor za posao - Pripreme i saveti" i "Kako pronaći posao i zadržati ga" su teme tribina koje možete posetiti na ovogodišnjem sajmu, a održaće se u Startap centru.